Aluat pizza

de simsim82 in Pizza, 26 Mar 2014 | 9940 vizualizari

 

Un aluat ideal pentru orice tip de pizza.

 

INGREDIENTE

  • 600 ml apa
  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 6 linguri ulei de masline
  • 30 g sare
  • 2 lingurite zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat pizza:

     Se topesc zaharul si drojdia in 1/2 pahar de apa. Sarea se dizolva separat in cateva linguri de apa.
     Faina se cerne intr-un bol, se face o gropita in centru si se rastoarna toate ingredientele, mai putin apa. Incepem sa framantam, adaugand apa putin cate putin.
     Se framanta pana obtinem un aluat elastic si lucios.
     Se lasa la crescut circa 2 ore, pana isi dubleaza volumul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aluat de pizza clasic