Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

de Bucataras in Dulciuri, 3 Dec 2024 | 3678 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Se apropie sărbătorile și cozonacul este vedeta meniului tradițional. Andra Mihail ne arată rețeta pentru un aluat fin și bogat cu care vom face cei mai buni și mai pufoși cozonaci.
      Pentru a obține acest Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, zahăr, ouă, unt, ulei, lapte și arome.      

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas
      • 1200 g făină de grâu 00
      • 14 g drojdie uscată
      • 600 ml lapte
      • 8 gălbenușuri
      • 200 g zahăr
      • 200 g unt
      • 6 linguri ulei
      • coajă de lămâie și de portocale
      • esență de vanilie
      • un praf de sare
      Portii: 3
      Timp de preparare: peste 120 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas:

      Cum se prepara acest Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas:

       Încălzește ușor laptele într-o cratiță.

      Separat, într-un bol mic, pune drojdia uscată, 2 linguri de lapte călduț și o linguriță de zahăr. Amestecă puțin și lasă deoparte 5-7 minute.

      Peste laptele călduț, pune untul, coaja de lămâie și de portocală, esența de vanilie, un praf de sare și zahărul. Amestecă până se topesc ingredientele. 

      Într-un bol mare, cerne făina, toarnă amestecul de lapte și unt, adaugă drojdia și cele 8 gălbenușuri.

      Începe să framanti manual sau cu ajutorul unui robot de frământare, pentru aproximativ 10 -12 minute. În momentul în care aluatul devine omogen și legat, încorporează treptat uleiul, frământând in continuare. Aluatul trebuie este gata cand devine elastic, omogen și fin. 

      Acoperă bolul cu aluat cu folie alimentară și lasă-l la dospit într-un loc călduț, pentru aproximativ 2 h.

      Este un aluat foarte maleabil, gustos care se va desface fâșii la copt.

      Încearcă și rețeta de  Cozonac Leopard, foarte aspectuos și  bun sau varianta de Cozonac moldovenesc, foarte pufos.

      Îți recomandăm și rețeta de Cozonac cu smantana si nuca, cu un aluat minunat.

      Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas" nu uita sa-i faci un review.

      La Multi Ani,
      Sărbătoriților de astăzi

      TOP
      utilizatori

      Rocsi

      1305 puncte

      oanapl

      1209 puncte

      mihaelar63

      228 puncte

      Valclaudia

      200 puncte

      vasimur

      200 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci