Amandina

de nico_nico in Prajituri, 28 Oct 2010 | 11464 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Blat:
  • 8 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 8 linguri faina,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 plic praf de copt.
  • Sirop:
  • 100 gr zahar,
  • 150 ml apa,
  • 1 esenta rom
  • Crema:
  • 250gr zahar,
  • 2 linguri faina,
  • 3 oua intregi,
  • 250ml lapte,
  • 1 esenta de rom,
  • 1 lingura cacao,
  • 50gr ciocolata menaj,
  • 250 gr. unt.
  • Decor:
  • 300gr ciocolata menaj,
  • 1 lingura ulei
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

Pentru blat separi ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si praful de copt.Cand s-a dublat ca volum se adauga cacaua si faina.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se amesteca cu compozitia de galbenusuri.Compozitia se coace la foc potrivit timp de 25-30 minute intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie. Dupa ce s-a copt se lasa la racit apoi se indeparteaza hartia.

Pentru sirop caramelizezi zaharul apoi adaugi apa lasi sa fiarba putin pana se topeste tot zaharul. Se lasa la racit si apoi se adauga esenta de rom.

Pentru crema se bat bine cele 3 oua intregi cu zaharul, cele 2 linguri de faina si la urma laptele. Se pune la foc mic si amesteca tot timpul ca sa nu se faca cocoloase pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom cacaoa si ciocolata razuita marunt si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat in prealabil spuma.

Blatul racit se taie in doua, se insiropeaza, se pune crema iar deasupra se orneaza cu ciocolata topita si putina crema(vezi poza).

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune