Amandine

de Michelle in Prajituri, 25 Sep 2010 | 16217 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 10 oua
  • 10 lg zahar
  •  10 lg faina
  •  un plic praf de copt
  • un praf de sare

 Sirop

  • 1 l apa
  • 5 lg ciocolata praf
  • 2 lg zahar

Crema

  •  200gr ciocolata
  • 400 ml frisca

 Glazura:

  •  100 gr unt
  • 100 gr zahar
  •  5 lg ciocolata praf
  • 100 gr apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Se face un blat din ingredientele pentru blat
Se prepara siropul :se pun toate ingredientele la foc si dupa ce dau un clocot se lasa la racit
Crema:
200 ml frisca impreuna cu ciocolata se pun la foc si amestecam pana ce ciocolata se dizolva.Lasam la racit.
Se bate 200 ml frisca batz ,se bate bine si crema de ciocolata si apoi se amesteca si se omogenizeaza.
Asamblarea:
se taie blatul in doua.

se insiropeaza o parte se adauga crema se adauga celalalta parte de blat se insiropeaza si se da la frigider 30 min.
Se prepara glazura din ingredientele de mai sus..si asa fierbine se toarna peste prajitura taiata cubulete...se pastreaza la frigider 1 ora apoi se poate consuma...

mmm

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa