Amandine

de Dea_Dea in Prajituri, 22 Mar 2013 | 7062 vizualizari

 

O prajitura super gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6oua,
  • 2 linguri apa,
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri ulei,
  • 2 linguri cacao,
  • 8 linguri faina
  • CREMA:
  • 150g zahar pudra
  • 250g unt,
  • 3 galbenusuri,
  • 3linguri cacao
  • SIROP
  • 500ml apa,
  • 2 plicuri cu capuccino de ciocolata
  • 5 linguri de apa
  • GLAZURA
  • 200g ciocolata(una amaruie ,una cu lapte),
  • 150g smantana lichida de frisca,
  • 50g unt.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

BLAT:

Albusurile cu apa  se bat spuma tare impreuna cu zaharul.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei,la urma faina amestecata cu cacao.Se pune la copt in tava cu hartie de copt cam 40 min la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua.

CREMA:

Totul se amesteca la rece cu mixerul, in ordinea scrisa.

SIROP:

Se pun toate odata pe foc.Se lasa 1 -2 min sa fiarba apoi se raceste.

GLAZURA:

Se pun pe foc si se amesteca continuu.Cand s-a topit totul se ia de pe foc, se mai amesteca sa se omogenizeze.

Se insiropeaza prima jumatate de blat, se pune toata crema, se aseaza a 2 a jumatate de blat, se insiropeaza.

Se lasa la frigider 2-3 ore.
Glazura se face cand scoatem blatul din frigider si se toarna asa calda in centrul blatului.Daca ciocolata este buna , glazura va curge usor si acopera totul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]