Amandine II

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 6 Noi 2010 | 16416 vizualizari

 

INGREDIENTE

 Blat:

  •   6 oua
  •   200 gr. zahar
  •   30 ml. apa
  •   30 ml. ulei
  •   20 gr. cacao
  •   8 linguri faina(150 g)
  • 1 lingurita praf de copt

  Crema :

  •   200gr. zahar pudra
  •   250 g unt/margarina
  •   100 g ciocolata neagra(75%cacao)
  •   75 ml frisca lichida
  •   1 fiola esenta rom

  Siropul:

  •   100 ml apa
  •   50 g zahar
  •   1 lingurita ness

  Glazura:

  •   100 g ciocolata neagra
  •   50 ml frisca
  •   50 g unt

  Decor:

  •   70 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine II:

1 Blat:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei.Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt.Se omogenizeaza.In tava unsa, tapetata cu faina sau cu hartie de copt , se pune compozitia si se coace 30-35 minute.Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.
2. Crema :
Untul moale se mixeaza cu zaharul PUDRA pana devine cremos,apoi se adauga ciocolata topita cu 2 linguri de lapte si se omogenizeaza.Se adauga frisca lichida si esenta de rom si se amesteca.Se lasa la rece pana la asamblare.

3. Siropul:
 Se amesteca ingredientele intr-un ibric si se fierb pana se dizolva zaharul.

4. Glazura:
7. Ciocolata rupta bucati se amesteca cu frisca lichida si untul si se tine pe foc pana se omogenizeaza.

5. Asamblare:

Blatul se taie in 2 foi egale.O foaie se aseaza pe o tava,se insiropeaza,nu foarte mult,se intinde crema,se acopera cu cea de-a doua foaie insiropata si se lasa la rece.Dupa o ora se scoate de la frigider si se acopera cu glazura,se lasa la rece,apoi se proportioneza si decoreaza cu cate un mot de frisca!

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine II" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Pasiune pentru bucatarie 1

09.11.2010, 20:53

hai ma,glumeam si eu,stiam ca si u glumesti

ionix 1

09.11.2010, 20:55

hihihihi... foarte bine... asa tare as manca si yo, o lingurita macar

gaby_gabytza 1

08.09.2011, 08:59

perfecta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Islere