Anghinare

de elfix in Mancaruri de legume, 10 Noi 2010 | 15686 vizualizari

 

Noi stim de ceaiul de anghinare ca este foarte util pentru organism .

In Turcia , zona mediteraneana este o vorba: daca mananci 40 de anghinare intr-un sezon , nu vei avea probleme cu bolile de ficat sau colesterol.

La noi , anghinarea se cultiva in sudul tarii , deci poate fi accesibila .. la primavara :)

Mai putem cumpara din supermarket conserva de anghinare insa este doar pulpa ,nu si frunzele , care-i doau savoare acestui aperitiv .

 

INGREDIENTE

  • anghinare  4 bucati
  • 2 legaturi de marar
  • 10 fire de ceapa verde
  • 1 cartof maricel
  • 1 morcov
  • zeama de la o lamaie sare  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Anghinare:

Daca culegem din gradina maciuliile , avem treaba :)) explic: mai intai  punem intr-un vas maricel apa rece , 2 linguri de faina si 2 lamai taiate cu care frecam zdravan anghinarile curatate.

danselor li se taie varful care este inchis , ca la un boboc de floare si cu ajutorul unei linguri ,scobim tot puful de culoare violet , pana ajunjem la pulpa iar coditei ii indepartam primul strat  .

avem intrun vas mararul si cozile de ceapa presarade cu un praf de sare cu care umplem anghinaria. in oala minune asejam un pat din verdeata peste care punem anghinariile umlute cu codita in sus.

mai presaram verdeata si deasupra , adaugam cartoful taiat cubulete si morcovul , ulei de masline , zeama de la o lamaie , potrivim de sare si adaugam apa mai putin un deget .

fierbem 20 min la foc potrivit dupa ce piuie oala minune si gata.

servim rece ca-i mai buna  iar funzele care raman tari doar le trecem printre dinti :)

 

TIPS-URI

1

fara marar si ceapa verde in casa  , nu iese nimic

2

daca puneti in toiul recoltei anghinare la conge, dupa operatiunea curatat , opariti-le in apa cu lamaie

3

nu amestecati deloc daca le fierbeti in oala normala - trebuie sa ramana putin al-dente

Daca ti-a placut reteta noastra "Anghinare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Bya Ralu 1

05.10.2012, 20:12

la multi ani

Bunica 1

05.10.2013, 12:11

La multi ani!

crinahuian 1

11.04.2018, 12:31

Voi incerca si eu aceasta reteta, mai ales ca am descoperit si un magazin unde gasesc si ingredientele- Italianshops.ro

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Anghinare a la Polita