Aperitiv betisoare si scandurele de cartofi dulci si masline

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 13 Feb 2019 | 3876 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g cartofi dulci,
  • 100 g masline negre feliate,
  • 50 g masline verzi cu gogosari,
  • 350 g unt,
  • 600 g faina,
  • 200 g branza afumata de capra,
  • 1 ou,
  • chili,
  • oregano,
  • cardamom,
  • sare,
  • chimen,
  • susan,
  • mac,
  • chia.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv betisoare si scandurele de cartofi dulci si masline:

Curatam cartofii, ii feliem si ii punem la fiert in apa, cu putina sare.

Intre timp tocam maslinele la robot si radem branza. Cand sunt fierti cartofii, ii scurgem bine, ii lasam sa se racoreasca si ii zdrobim/pasam cu instrumentul de facut piure. Amestecam cartofii zdrobiti cu untul moale,putina sare, un praf de cardamom si chili dupa gust. Adaugam maslinele,telemeaua rasa si faina. Framantam pana obtinem un aluat compact pe care il dam la frigider pentru cca. 30 de minute. Scoatem aluatul din frigider si formam betisoare, scandurele sau ce forme ne trec prin cap.Asezam formele rezultate in tava/tavile tapetate cu hartie de copt. Ungem betisoarele si scandurelel cu ou si presaram cu ce dorim. Eu am presarat cu susan, mac, chimen si chia ( fiecare cu altceva).

Coacem in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos!

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv betisoare si scandurele de cartofi dulci si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tartine cu jambon