In timp ce pregateam chiflele pentru budinca cu fructe, mi-am zis, ce-ar fi sa incerc si o budinca sarata? Asa ca am pregatit si asa ceva, iar rezultatul a fost pe masura asteptarilor, chiar daca a fost simpla de facut. Calda sau rece, e la fel de buna!
Se taie chiflele in cubulete mici.
Intr-un bol, se amesteca smantana, oul, laptele si branza framantata si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se adauga chiflele si se amesteca pana se omogenizeaza bine, chiflele absorb bine lichidul.
Se ia un vas de yena rotund si se unge bine cu unt. Se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 40-45 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
Se poate servi atat calda cat si rece, alaturi de o rosie, un castravete sau orice altceva preferati.
Pofta buna!
1
Daca va place, puteti adauga putin marar in compozitie.
2
Se poate adauga cu 5-10 minute inainte de a scoate din cuptor cascaval ras!