Aperitiv chiftele umplute cu oua de prepelita

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2017 | 4190 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata de vitel
  • 20 oua de prepelita
  • 2 oua de gaina
  • 1 ceapa mica alba
  • 2 linguri parmezan/cascaval ras
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 2 felii de paine alba veche de 2 zile
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • 2-3 linguri ulei de masline
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chiftele umplute cu oua de prepelita:

Pui ouale de prepelita intr-o craticioara cu apa si le fierbi 3 minute, calculate din momentul in care incepe sa fiarba apa. Le scoti din craticioara, le pui intr-un vas cu apa rece, pentru cca 5-6 minute, apoi le scoti din apa, le stergi si le cureti.
Cureti coaja feliilor de paine, pui feliile intr-o farfurie adanca si le acoperi cu lapte. Le lasi sa se inmoaie, cca 10 minute.
Pui carnea tocata intr-un vas, adaugi ouale de gaina, ceapa data prin razatoarea cu gauri mici, cascavalul ras, patrunjelul tocat marunt, feliile de paine stoarse foarte bine si faramitate, sare si piper dupa gust.
Framanti 2-3 minute sau pana cand obtii o compozitie omogena.
Cu mainile usor umede, formezi chiftele de marimea unei mingi de ping pong. Le aplatizezi si pui in centrul fiecarei chiftele, cate un ou de prepelita.
Rulezi chiftelele intre palme si le asezi pe o farfurie intinsa.
Tavalesti chiftelele prin pesmet si le asezi in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt.
Le stropesti cu ulei de masline si le coci in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30-40 de minute sau pana cand se rumenesc uniform.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chiftele umplute cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Corabioare cu pate de ficat