Am vazut undeva pe site si am zis sa incerc. Nu am regretat. Foarte bune au fost.
Chiftele: Painea se imoaie in apa si se stoarce bine. Ceapa se curata si se toaca marunt. Mararul se toaca marunt.
Intr-un castron se amesteca ingredientele (mai putin faina) cu cele 2 oua. Se pune vegeta si piper dupa gust. Se pune in frigider pentru 30 minute ca sa se intrepatrunda aromele.
Cu mainile infainate se formeaza chiftelute cat mai mici reusiti. Chiftelutele se prajesc in ulei incins pe toate partile la foc potrivit.
Cand sunt rumenite se scot pe hartie absorbanta.
Maioneza: Intr-un castron se pune galbenusul, mustarul si un praf de sare si se mixeaza punand uleiul putin cate putin, in fir subtire.
Se pune si zeama de lamaie dupa dorinta. Se face in 2-3 minute.
Ceapa rosie se curata, se taie julien sau cat de mare va place si se freaca putin cu vegeta sau sare.
Se pun ceapa si chiftelutele peste maioneza si se amesteca.
Se tine la frigider 15-20 minute si se poate consuma.
Pofta Buna!
1
Ceapa se poate fierbe 10-15 minute pana se imoaie putin.