Aperitiv drob de pui

de Oana in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2017 | 15700 vizualizari

 

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o alternativa delicioasa! Drobul de pui, aromat cu verdeturi proaspete, poate fi preparat cu sau fara oua fierte in interior si invelit in aluat de foietaj in loc de prapure. Hai sa vezi reteta mea!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat de pui
  • 500 gr inimi si pipote de pui
  • 200 gr pulpa de pui
  • cate 2 legaturi de ceapa si usturoi verde, marar si patrunjel
  • sare si piper dupa gust
  • 4 oua, plus unul pentru pus deasupra
  • ulei si faina pentru tapetat tava

Condimente pentru fiert organele:

  • 2 lingurite boabe de piper
  • 2 lingurite boabe de coriandru
  • 2 foi de dafin
  • 2 lingurite de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv drob de pui:

Curata organele si carnea de pui si spala-le cu apa rece. Pune ficatul de pui la fiert intr-o oala, iar pipotele, inimile si carnea de pui in alta oala. Aduna spuma care se formeaza la suprafata si condimenteaza cu boabele de piper si coriandru, sare si foi de dafin. Lasa-le sa fiarba pana se inmoaie. Scurge apoi apa si lasa-le la racit.

Intre timp, toaca marunt verdeturile si pune-le intr-un castron incapator. Taie cuburi mici carnea si organele de pui si pune-le deasupra. Poti sa le marunteti si intr-un robot de bucatarie, dupa plac!

Amesteca verdeturile cu carnea, condimenteaza dupa gust si adauga cele 4 oua batute si amesteca bine compozitia. Tapeteaza cu ulei si faina o tava de cozonac si rastoarna amestecul, niveland bine. Pune deasupra oul batut si coace drobul la 180 de grade pentru 30 de minute, pana se rumeneste deasupra.

Lasa-l apoi sa se raceasca putin si scoate-l din tava. Feliaza-l cand s-a racit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv drob de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de Paste