Aceste Grisine în mantou de jambon cu dovlecel sunt bune de preparat atunci când stai la o șuetă cu prietenii.
Am văzut deseori pe platouri, pe la diverse petreceri, grisine învelite în jambon, sau șunculiță și m-am gândit să le testez și eu.
Le-am adăugat și niște felii subțiri de dovlecel să mai diminueze din gustul sărat al jambonului.
Au ieșit tare bune și se pot încadra perfect la rețete pentru "Picnicul Bucătărașilor"!
Alegem un dovlecel micuț, așa încât să-l putem felia de dimensiunea feliilor de jambon.
Preparăm ușor feliile de dovlecel pe grillul încins, pentru a se înmuia și a deveni flexibile, tocmai bune de rulat.
Nu presărăm sare pe ele, pentru că este jambonul destul de sărat și interesul este să mai diminuăm din gustul sărat.
Alegem grisine lungi, nerupte și crocante.
Ungem feliile de jambon cu puțină cremă de brânză, presărăm chimen, așezăm feliile de dovlecel temperate, peste ele, le mai ungem cu foarte puțină cremă de brânză și mai presăram chimen, apoi le rulăm împreună pe grisine, lăsând un capăt mai liber.
Așezăm delicioasele grisine în mantou de jambon cu dovlecel într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru maxim 5 minute.
Nu le lăsăm mult în cuptor pentru a nu se înmuia de la zeama dovlecelului, doar atât cât jambonul să se rumenească și să se strângă ușor în jurul grisinelor.
Nu exagerăm nici cu cantitatea de brânză, tot pentru a nu se înmuia grisinele.
Sunt tare bune, mai ales servite cu legume proaspete, dar și simple, servite în fața televizorului, sau a PC-ului, dar sunt bune și de luat la picnic.