Aperitiv langosi cu branza

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 2 Noi 2013 | 90451 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 cub de drojdie proaspata
  • cca 700-800 gr faina alba
  • 4 albusuri
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • cca 30 ml ulei

Umplutura:

  • 300 gr branza telemea de oi
  • 200 gr branza telemea de vaci
  • 2 linguri de iaurt gras

+ ulei pentru prajit, cca 300 ml

Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv langosi cu branza:

Amestecam drojdia cu sarea, zaharul si laptele caldut.

Adaugam albusurile, apoi faina iar la final uleiul.

Framantam aluatul cca 10 minute, apoi il lasam la dospit, acoperit, intr-un loc ferit de curenti. Trebuie lasat pana isi dubleaza volumul (la mine a durat cca 30 min.).

Cele doua tipuri de branza se dau pe razatoarea fina,se amesteca cu 2 linguri de iaurt gras. Obtinem o crema de branza pe care o vom folosi pentru umplerea langosilor.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie la foc mic.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul,ne ungem mainile cu ulei,desprindem cate o parte din el (in functie de marimea pe care dorim sa o dam langosilor), aplatizam cu mainile unse aluatul pe masa de lucru, asezam crema de branza pe jumatate din suprafata aluatului, acoperim cu cealalta jumatate,presam foarte bine marginile (sa nu se scurga branza la prajit din langosi).

Prajim langosii pe ambele parti pana devin aurii, ii scoatem pe servetele absorbante sa scapam de uleiul in exces si servim.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv langosi cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (17)

DIANA B 1

03.11.2013, 10:31

Umplutura nu contine oua , sau ceva sa lege branzeturile , doar iaurt ? interesant ...

Cris2711 1

03.11.2013, 13:41

diaconta 1

03.11.2013, 20:36

imi plac dar n-am facut niciodata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte pe lespede