Aperitiv lipii umplute

de dantes in Aperitive / Garnituri, 20 Mai 2017 | 4218 vizualizari

 

Reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

  • Pentru lipii
  • 300 g faina
  • 10 g drojdie
  • sare
  • Pentru umplutura
  • 400 g carne de pui
  • 200 ml smantana
  • 1/2 varza proaspata
  • 1 morcov
  • 1 ardei iute
  • 1 capatana usturoi
  • 1 castravete proaspat
  • 2-3 ridichi
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv lipii umplute:

Pentru lipii, amestecam faina cu drojdia dizolvata cu apa, sare; framantam pana obtinem o coca elastica si o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura:

Taiem carnea de pui in bucati mici si o prajim.

Taiem fideluta varza, morcovul si ardeiul iute si le amestecam cu 100 ml smantana si condimentam.

Pisam usturoiul, il amestecam cu restul de smantana si frecam bine pana cand se obtine o pasta omogena.

Castravetele si ridichile le taiem in felii subtiri.

Dupa ce a dospit, impartim coca in 8 bile pe care le intindem in foi de circa 1 cm grosime si le prajim in tigaie cu putin ulei.

Dupa ce s-au racit, taiem lipiile pe grosime, formand buzunare pe care le umplem cu cele de mai sus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv lipii umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]