Aproape in fiecare weekend ne delectam cu astfel de aperitive, simple, gustoase si cu ingrediente putine.
Sunt foarte bune de servit in timp ce butonam telefoanele, laptopurile, sau cand ne uitam la televizor.
Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat, atat cat sa se intinda foile frumos. Nu trebuie dezghetat definitiv pentru ca va deveni foarte moale si mai greu de lucrat cu el.
Desfacem foile de aluat si le ungem cu ketchup.
Presaram chimen, boia, susan sau chili peste ketchup, apoi asezam feliile de bacon una langa alta.
Cu un feliator de pizza, decupam foietajul pe langa feliile de bacon si le rulam nu foarte strans.
Aplatizam usor rulourile sa nu fie prea inalte si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, la distante de 2-3 cm unele fata de altele.
Ungem rulourile cu ou batut si presaram peste ele condimente.
Le dam la cuptorul preincalzit cu 10 minute inainte, la 180 de grade, pentru 35 de minute, sau pana cand sunt frumos rumenite si foietajul copt.
Le servim calde sau reci, alaturi de un ceai bun, sau un iaurt.