Tot preparând copănele și piept de pui în crustă din fulgi de porumb, am amestecat compoziția de ouă rămasă cu fulgii de porumb, de asemeni rămași și am constatat că ne place omleta cu fulgi de porumb, așa că am început s-o includ in meniu, din când în când.
Este ușor crocantă și sățioasă, o servim fără pâine, cu brânză și ceapă verde, sau cu legume proaspete.
Amestecăm bine ouăle cu puțină sare, muștar și piper.
Ungem tigaia antiaderentă cu unt și o punem la încins.
Adăugăm fulgii de porumb în compoziția de ouă, în momentul în care vom pune compoziția în tigaie, pentru a nu se înmuia fulgii de porumb.
Întindem compoziția de omletă uniform, cu o paletă și o rumenim pe ambele părți, la foc mediu spre mare.
Pentru a nu se rupe omleta când o întoarcem pe partea cealaltă, luăm o farfurie cu diametrul mai mare decât al tigăii, înclinăm ușor tigaia spre farfurie și lăsăm omleta să alunece pe farfurie, cu partea rumenită în jos, apoi așezăm tigaia deasupra omletei, prindem cu ambele mâini( folosind mănuși) de o parte și de alta, atât tigaia cât și farfuria și le răsturnăm invers.
Dacă folosim o paletă sau metoda clătitelor, riscăm să se rupă frumusețe de omletă. Sau preparăm omleta într-o tigaie cu diametrul mic.
Nouă ne-a plăcut această omletă cu fulgi de porumb, sper să vă placă și vouă.