Legumele le spalam, le curatam si le taiem in cuburi, aproximativ de aceeasi marime.
Punem putin ulei intr-o tigaie si, cand uleiul este incins, punem legumele. Presaram sare si le lasam la calit la foc potrivit, amestecand mereu.
Cand legumele sunt gata, inchidem focul si dam tigaia deoparte.
Intr-un bol, punem porumbul cu fasole rosie si tonul maruntit (eu am folosit ton la cutie, in ulei de masline).
In acelasi bol, adaugam legumele calite si amestecam totul.
Separat batem spuma ouale cu un varf de sare.
Adaugam si ouale in bolul cu legume si amestecam. Potrivim de sare si piper.
Ungem cu ulei o tava dreptunghiulara si turnam compozitia de oua si legume.
Dam tava la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru 30 minute.
Dupa plac, se poate presara parmezan ras.
Cand omleta este coapta, o lasam cinci minute in tava, dupa care o taiem dupa plac si servim cu o salata de rosii.
Pofta buna !