Aperitiv oua umplute

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 8 Iul 2018 | 3138 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 50 gr unt
  • 1 pateu de porc
  • 100 gr iaurt grecesc
  • sare
  • piper
  • 1 galbenus de ou pentru maioneza
  • 1 lingura de mustar
  • 200 ml ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua umplute:

Se pun ouale la fiert in apa rece, cu sare si otet pentru a nu crapa. Se fierb 5-6 minute dupa ce au dat in clocot, pentru a fi galbenusul tare. Se pun jumatate de minut in apa rece, apoi se scurg de apa.

Se curata de coaja si se taie in jumatate fiecare ou de-a lungul si se scoate galbenusul care se pune in alt castron, se amesteca cu untul, pateul, sare si piper dupa gust. Toate se zdrobesc cu furculita foarte fin pana devin ca o pasta cu care se umple apoi fiecare jumatate de ou.

Se face maioneza din galbenusul de ou, mustar si ulei, care la inceput se pune cate putin pana ce maioneza incepe sa se lege. Apoi se pune iaurtul, amestecandu-se usor. Oale umplute se pun pe un platou, peste ele turnandu-se maioneza. 

TIPS-URI

1

Daca sunt tinute prea mult in apa rece, se lipeste mai tare coaja pe ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rasucite cu telemea