Aperitiv placinta creata cu urda si marar

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 26 Iun 2017 | 9755 vizualizari

 

Facuta in deplasare la racoare.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 600 g urda
  • 6 oua
  • 1 litru lapte
  • 3 legaturi marar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta creata cu urda si marar:

Foile se lasa la dezghetat.

Urda se amesteca cu sare, 3 oua, mararul tocat marunt si se omogenizeaza bine.

Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu ulei.

Pe jumatate din suprafata foii, se pun 5 linguri de urda, asimetrice, se acopera cu cealalta jumatate de foaie si se pliaza ca evantaiul din hartie pe care il faceam in copilarie.

Se pune asa incretita in tava unsa cu ulei.

Se procedeaza la fel cu toate foile, punandu-se incretite in tava una langa alta ca sa se umpe toata tava.

Se unge pe deasupra cu ulei si se baga la cuptor la foc mediu pana se rumeneste (30 minute).

Se amesteca laptele cu 3 oua si cu zaharul vanilat.

Cand este rumenita, se scoate, se inteapa cu o furculita pe toata suprafata si se toarna tot laptele deasupra.

Se reintroduce in cuptor pana scade tot laplele si redevine rumena (30 minute).

Se consuma atat calda cat si rece, ca atare sau pudrata cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta creata cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ratuste din oua si branza pe valuri de maioneza