Aperitiv placinte cu branza sarata

de Lau in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2018 | 4105 vizualizari

 

M-am inspirat de la Laura pentru aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 600 g faina
  • 20 g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 300 g iaurt
  • 50 ml ulei
  • 2 oua
  • Umplutura
  • 400 g branza de vaci
  • 300 g branza de capra
  • 3 oua
  • 5 linguri smantana
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte cu branza sarata:

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si amestecam, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta si zaharul, amestecam usor cu putina faina, dupa care adaugam ouale batute, iaurtul.

Amestecam la inceput cu o lingura, apoi framantam cu mana, adaugand la final uleiul, pana obtinem un aluat omogen.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura.

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu branza de capra (data prin razatoare), adaugam smantana, ouale batute si se amesteca foarte bine, daca este nevoie, mai adaugam sare.

Aluatul il mai framantam, putin dupa care il impartim in 2 bucati egale.

Fiecare bucata de aluat o intindem pe masa infainata, intindem jumatate din compozitia de branza, rulam cat mai strans aluatul, dupa care taiem bucati de cca 3-4 cm.

Asezam placintele in tava tapetata cu hartie de copt, lasam 10 min la dospit,dupa care ungem cu galbenusul desfacut cu lapte.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min, la 180 C.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sigara Borek