Aperitiv placinte la tigaie

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 5 Dec 2021 | 6814 vizualizari

 

Vazusem aceste placinte intr-un scurt filmulet pe Instagram. L-am salvat imediat pentru a le pregati si eu, aratand foarte bine. Asa ca le-am pregatit si au iesit super bune. Copiii le-au servit chiar si cu nutella.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa calduta
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 lgt zahar
  • 7 g drojdie uscata
  • 850 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • nutella
  • 50 g unt + patrunjel tocat
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte la tigaie:

In vasul robotului se pun apa, laptele, zaharul si drojdia uscata. Se amesteca bine apoi se adauga faina si sarea. Se porneste robotul si se mixeaza pana devine un aluat omogen. Se lasa la dospit cca 2 ore.

Se rastoarna aluatul pe masa de lucru infainata, se mai framanta usor daca este nevoie cu putina faina apoi se taie in bucati potrivite. Se ia fiecare bucata si se intinde cu sucitorul in forma rotunda si subtire.

Se pune in tigaia incinsa unsa cu putin ulei si se lasa pe o parte pana se coace apoi se intoarce pe partea cealalta. La fel se procedeaza cu fiecare bucata de aluat. Aceste se vor umfla ca un balon in timpul coacerii.

Intr-o cratita se topeste untul, se lasa sa se raceasca usor apoi se adauga patrunjelul tocat. Se ung placintele cu acest amestec.

Se pot servi si cu nutella.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot prepara si de post, renuntand la laptele din compozitie si untul pentru uns.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]