Aperitiv placintele cu cartof si spanac

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 28 Feb 2017 | 4427 vizualizari

 

   Ce nu face omul de foame ? Inventeaza o reteta !!!! Aveam un cartof mare curatat. A ramas de cand le-am facut pofta de cartofi prajiti, la baieti. Am si spanac buun de tot proaspat  Am gandit eu la un fel de placintele fara faina. Dar fara faina nu au prea vrut sa stea.
Am testat si am gustat. Eu am sa scriu cantitatile, dar si cum le voi prepara pe viitor.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mare - 200 gr
  • 4 catei usturoi
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri apa minerala
  • 3-4 linguri ulei masline
  • 1 mana spanac verde
  • 1/2 plic praf de copt
  • cateva codite de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • seminte susan pentru decor
  • legume pentru servit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placintele cu cartof si spanac:

  1. Cartoful se curata, se spala si se taie cuburi.
  2. Ceapa verde si spanacul se spala si se usuca.
  3. Usturoiul se curata.
  4. Toate acestea se pun in vasul blenderului vertical de mana, impreuna cu sarea si piperul si se mixeaza.
  5. Adaugati 1 lingura de ulei si apa minerala si dati cateva impulsuri.
  6. Am infierbantat o tigaie neaderenta pe care am stropit-o cu ulei de masline.
  7. Am pus compozitie cu lingura si am observat ca daca doresc sa le intorc, nu raman mereu intregi.
  8. Am adaugat la amestecul cu cartof si spanac, faina alba si praful de copt.
  9. Am pus cu ajutorul lingurii, la prajit, placintelele.
  10. Am acoperit cu un capac si acestea au crescut frumos si s-au patruns fara sa fie nevoie sa le mai intorc.
  11.  Am servit placintele calde, insotite de rosii si ridichi.

TIPS-URI

1

Foarte bine ar merge ca si garnitura, langa un preparat de peste sau carne.

2

Pe viiitor, voi folosi ulei de floarea soarelui pentru a evita gustul usor amarui al uleiului de masline.

3

Ca etape ale prepararii amestecului, voi mixa la sfarsit cartoful [ sau il voi razui ]. Am simtit acelasi gust pregnant de amidon, ca si cand prepari pireu folosind prea mult blenderul [este o greseala].

4

Voi incerca si cu cartof fiert facut pireu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placintele cu cartof si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]