Aperitiv pungute cu ciuperci

de Lau in Aperitive / Garnituri, 19 Feb 2018 | 3397 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 100 g unt
  • 100 g apa
  • 1 galbenus
  • Umplutura
  • 100 g bacon
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 200 g smantana
  • sare
  • piper
  • 4 oua+1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pungute cu ciuperci:

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, drojdia dizolvata cu putina apa calduta, galbenusul si incepem sa framantam adaugand treptat apa.

Acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca 20 min.

Umplutura-calim ceapa in putin ulei incalzit, adaugam baconul taiat cubulete, lasam sa se caleasca putin, adaugam ciupercile taiate felii(f ierte inainte)smantana, condimentam cu sare si piper dupa gust.

Lasam sa se caleasca la foc mediu pana ce se evapora tot lichidul.

Lasam sa se raceasca foarte bine.

Impartim aluatul in 4 bucati, fiecare bucata o intindem sub forma de cerc.

Punem in mijloc cate 3 linguri de umplutura si lipim marginile aluatul cat sa obtinem o punguta.

Punem in tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu galbenusul amestecat cu laptele.

Dam tava la cuptorul incalzit 20 min, scoatem tava si spargem cate un ou in fiecare punguta si dam din nou la cuptor pentru 5-10 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pungute cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu pateu de porc