Aperitiv timbale de fasole si spuma de sunca

de anuta in Aperitive / Garnituri, 15 Iul 2016 | 3573 vizualizari

 

Pentru concurs retete de vara!

 

INGREDIENTE

  • 400 cartofi albi
  • 200 g fasole pastai
  • 200 g sunca de curcan
  • 2 linguri de smantana
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei de masine 
  • 2 catei de usturoi pentru decor
  • 2 linguri de pasta de masline frecata cu un pic de unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv timbale de fasole si spuma de sunca:

Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare Sunca se taie cubulete mici, apoi se freaca bine cu smantana si daca este nevoie se sareaza si pipereaza, dupa gust. Se fierbe fasolea pastai in apa cu sare, se scurge si se trece sub jet de apa rece, se scurge bine apoi se mai marunteste cu un cutit, se trage un pic in uleiul de masline si la sfarsit se adauga usturoiul pisat bine. Se scurg cartofii, se paseaza si se freaca cu un pic de unt. Se iau 4 forme metalice (eu nu am si mi-am facut din plastic) fara fund, se asaza pe un platou, apoi se umple fiecare forma cu compozitiile preparate anterior, asezand intai un strat de piure, apoi unul cu spuma de sunca si ultimul de fasole pastai. Se dau la rece cel putin o ora apoi se scot cu grija inelele si se decoreaza cu pasta de masline negre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv timbale de fasole si spuma de sunca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de dovlecel si zucchini umplute cu crema de branza la cuptor