Aperitive, aperitive

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 29 Oct 2011 | 8801 vizualizari

 

Aperitivul este o mica gustare care precede masa si care are scopul de a stimula pofta de mancare. El deschide apetitul pentru festinul gastronomic ce va urma.

 

INGREDIENTE

  • 12 rosii mari
  • 150 g salata vinete
  • 4 buc cabanos
  • 1 pachet aluat foietaj
  • 50 g seminte susan
  • 1 ou
  • 12 bete frigarui
  • 24 chiftelute
  • 150 g cas de oaie
  • 150 g masline negre fara samburi
  • 12 biscuiti sarati cu paprika
  • 100 g crema branza cu marar
  • 100 g crema Focsani
  • 2 linguri smantana
  • 4 -5 fire marar verde
  • sare
  • piper
  • 4 oua
  • 2 linguri maioneza
  • 3 linguri iaurt
  • 2 catei usturoi
  • 4-5 fire patrunjel verde
  • 24 rosii cherry
  • 12 frunze mici salata verde
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive, aperitive:

Punem ouale la fiert in apa cu o lingurita de sare si doua de otet.Le lasam sa fiarba din momentul in care clocoteste apa inca 5 minute, apoi rasturnam apa clocotita, punem alta rece si tinem ouale in ea doar 2 minute, apoi aruncam apa. Daca stau mai mult in apa rece, vom curata ouale mult mai greu de coaja.

Preparam salata de vinete.

Preparam chiftelutele din 500 g carne amestec , dupa reteta cunoscuta.Coacem chiftelutele pe o hartie de copt in cuptor si le lasam sa se raceasca in tava.

Fiecare fir de cabanos il taiem in 3 si la capete il crestam in sase.

Aluatul foietaj dupa ce s-a decongelat il taiem fasii cam de 1 cm grosime.

Fasiile de aluat le rulam peste bucatile de cabanos. Cand sunt gata le asezam pe o tava cu hartie de copt , ungem aluatul cu oul batut bine si presaram semintele de susam deasupra. Dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pina se coc rulourile cu cabanos.

Rosiile le taiem in 5 felii dar nu pina jos iar intre felii asezam salata de vinete, cu ajutorul unei lingurite , pentru a obtine rosii umplute cu vinete.

Luam betele de frigarui si montam frigaruile mixte astfel: o maslina,o chifteluta, un cub de cas, o rosie cherry, o chifteluta, un cub cas si la sfarsit o maslina.Procedam la fel pina facem cele 12 frigarui.

Branzeturile le amestecam bine cu smantana, mararul verde pina se omogenizeaza. Asezonam daca este cazul iar crema obtinuta o punem cu un posh pe biscuitii picanti si astfel avem biscuiti picanti cu mot de branza.

Curatam ouale de coaja si le dam pe razatoarea cu gauri mari.Maioneza, iaurtul, usturoiul presat le omogenizam si asezonam daca este cazul. Patrunjelul verde tocat il amestecam in salata de oua cu care vom umple foile de salata verde.

Aceasta este o varianta simpla de aperitive. Sunt sigura ca si voi aveti nenumarate idei pentru a face si aranja aperitivele.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Doua saptamani nu ne mai "vedem".Merg la Olanesti.

2

Va tzuc cu drag !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive, aperitive" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua Frantuzesti (pentru o portie)