Ardei copt la borcan

de Andra_Constantinescu in Conserve, 17 Oct 2016 | 11689 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat de la Ksenya.

 

INGREDIENTE

  • 1100 g ardei Kapia copt, curatat de coaja si seminte;
  • 3 linguri sare grunjoasa;
  • 4 linguri ulei.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copt la borcan:

Ardeiul Kapia copt (se coace la flacara aragazului, apoi se pune intr-un vas, se presara sare grunjoasa peste el pentru a se curata mai usor, se acopera cu un capac si dupa 15-20 de minute se poate curata si spala), curatat de coaja si seminte, se rupe in fasii mici.

Se pune putina sare grunjoasa pe fundul borcanului, apoi se adauga cateva fasii de ardei copt, putina sare si tot asa pana cand se umple borcanul, iar deasupra trebuie sa fie sare. Au rezultat 4 borcane de circa 400 g.

Se incalzesc cele 4 linguri de ulei (nu va faceti griji ca este prea putin pentru ca isi mareste volumul, astfel ca din 4 linguri s-au facut 12 linguri) - puteti sa-l testati cu o frimitura de paine si inseamna ca este gata atunci cand incepe sa o prajeasca. Se lasa sa se racoreasca circa jumatate de minut, apoi se pune in mod egal peste ardei. Se infileteaza capacele la borcane, se pun intr-o cratita pe fundul careia a fost asezat un prosop, se umple cratita cu apa pana aproape de gura borcanelor si se pune la foc, tinand-o 30-40 de minute de cand incepe sa fiarba. Se lasa borcanele sa se raceasca in apa respectiva, apoi se pot depozita.

Ardeiul copt se poate folosi la salate, aperitive, sosuri etc. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copt la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Ksenya 1

21.10.2016, 10:09

oooo! Ce bine arata! Multumesc Andra pentru testare si incredere! Ma bucur ca am fost de folos!

Andra_Constantinescu 1

21.10.2016, 13:53

Mulțumesc, dragilor!

Andra_Constantinescu 1

21.10.2016, 13:54

Cu mare drag, Ksenya, stii ca am mai testat de la tine. Multumesc mult pentru retete!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele din linte de post

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei iuti la borcan