Am vazut diverse modalitati pentru conservarea ardeilor copti,sunt multe tehnici si retete.Prin congelare sau cu otet.Eu am sa va prezit o reteta ce nu necesita otet.Astfel de conservare va permite ca ardeii sa fie ca baza penru prepararea altor retete. De exemplu :salata de vinete cu ardei copti sau "Ardei copti a la Durau" ( am s-o prezint mai tarziu).Sau muuulte ,muuulte alte retete
Adeii ii spalam si ii coacem,apoi ii punem intr-un castron presuram cu sare si acoperim pentru 20 minute, astfel se vor curata mai usor si mai rapid.
Dupa ce i-am curatat si am scos toate semintele ii rupem fasii asezam in borcane prealabil spalate foarte bine si uscate, in care la fundul lor am presarat cu sare.La fiecare strat presaram cu sare pana se umple borcanul.Atentie, ardeii trebuie sa ajunga pana la gulerul borcanului.Uleiuli il incalzim pana ajunge fierbinte,apoi lasam sa se racoreasca pana la 70 grade.Turnam uleiul deascupra ardeilor, capsam si dam la sterilizat ,la temperatura 100 grade pentru o ora. Pentru borcanele mai mici de 480g-500 g e suficient 45 minute. Scoatem din cuptor, intoarcem borcanele cu gura in jos si dam sub patura pana se racesc complet.
Spor la treaba!
1
Alegeti ardeii capia sau grasi cat mai carnosi si bine copti.
2
Cantitatile sunt date pentru un borcan de 720g