Ardei umpluti

de vasimur in Mancaruri cu carne, 17 Oct 2017 | 4560 vizualizari

 

Cui nu-i plac ardeii umpluți? Sunt delicioși, se prepară foarte ușor și repede.
 
Ingredientele de mai jos sunt pentru 8 porții.

 

INGREDIENTE

  • 8 ardei mari
  • 650 - 700 g carne tocată, amestec porc și vită (poate fi doar carne de porc sau de vită)
  • 1 ceapă mare
  • 1 roșie mare (1 lingură pastă de tomate sau 1 pahar suc de roșii)
  • 1 pahar ras cu orez
  • sare de bucătărie
  • piper măcinat
  • boia de ardei dulce
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Se curăță ceapa și se spală bine, la fel și roșia. Se taie ceapa mărunt, se toarnă ulei într-o tigaie și se pune ceapa la prăjit. După ce se inmoaie ceapa, se pune și roșia tăiată mărunt și se lasă să fiarbă împreună 10 – 15 minute, amestecând ca să nu se prindă de fundul tigăi. Se ia de pe foc și se lasă la răcit.

Se alege orezul, se spală după care se pune într-o sită la scurs.

Între timp, spălați ardeii și scoateți semințele, curățați interiorul de vene, spălați și lăsați-i la scurs cu gura în jos.

După ce s-a răcit ceapa, se amestecă cu carnea tocată și 1 ou. Se pune sare, piper și boia dulce, după gust. Dacă se dorește, se mai poate pune pastă de tomate sau suc de roșii, în compoziție și se amestecă bine. Umpleți fiecare ardei cu compoziția de mai sus și așezați-i într-un vas potrivit, în așa fel încâ să nu se răstoarne. Turnați apă până ce îi acoperă și puneți să fiarbă la foc potrivit (mediu spre mic) pentru ca să nu iasă compoziția din ei. După 90 minute, se oprește focul și se lasă să se răcească cu capacul pus pe oală.

Dacă se dorește, se pot servi cu sau fără smântână. Poftă bună!

TIPS-URI

1

Dacă vă place, puteți folosi boia de ardei iute.

2

Puteți să folosiți o lingură de pastă de tomate sau un pahar de suc de roșii dacă nu aveți roșie.

3

Aveți grijă să nu ardeți ceapa, în caz contrar devine amară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne tocata la cuptor