Ardei umpluti cu carne de miel - reteta reinterpretata

de mihasara in Mancaruri cu carne, 24 Iul 2018 | 3388 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 350 g carne de miel tocata
  • 1 lingura orez
  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Pătrunjel
  • Sare
  • Piper
  • 1 linguriță menta uscata
  • 1 vârf de lingura boia dulce
  • 140 g iaurt gras
  • Câteva frunze mentă proaspătă
  • 4 ardei grași sau mix de ardei gras și ardei capia
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de miel - reteta reinterpretata:

Calim ceapa și carnea de miel in ulei de masline, după care adăugăm orezul spalat in mai multe ape și amestecăm. Luam de pe foc și condimentam cu piper, boia, menta, potrivim de sare și umplem ardeii pe care i-am spălat și curățat de semințe.
Ii așezăm într-un vas de lut pe care il ungem cu putina untura sau tot cu ulei de masline. Adăugăm apa fara sa ii acoperim in întregime.
Punem capacul și îi dăm la cuptor, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute.
Stingem focul și îi mai lăsăm in cuptor cel puțin 15 minute, după care ii putem servi cu un sos simplu de iaurt cu menta și ulei de măsline.

TIPS-URI

1

Sosul de iaurt îl pregătim amestecând iaurtul cu frunzulite de menta proaspătă tocata foarte mărunt cu ulei de măsline și puțină sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de miel - reteta reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]