Ardei umpluti cu carne de porc

de Cris2711 in Porc, 29 Dec 2011 | 4278 vizualizari

 

una dintre versiunile pe care le pregatesc:)

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr. carne de porc tocata
  • 5-6 ardei grasi
  • 1 ceapa
  • 100 gr. de orez
  • ulei de masline 2-3 linguri
  • 2-3 rosii
  • pasta de tomate
  • 2-3 morcovi 
  • dafin
  • usturoi
  • Feta(optional)
  • marar(optional)
  • sare 
  • piper
  • patrunjel proaspat sau congelat
  • 2 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de porc:

Se taie capacele ardeilor si se pastreaza. Se scot intai semintele si cotoarele din ardei. Orezul se spala si se scurge. Ceapa si usturoiul se taie marunt. Morcovul si rosiile se taie marunt.

Uleiul se incinge intr-o cratita. Se calesc ceapa si usturoiul. Apoi se adauga carnea tocata si se rumeneste. Cand este rumenita se adauga orezul. Apoi se adauga dafinul si oregano, pasta de tomate, morcovii, dafinul, Feta,ouale, sarea, piperul si rosiile. Se rumeneste bine apoi se ia de pe foc, se lasa un pic la racit.

Se ia o cratita in care se pun ardeii umpluti cu compozitia pregatita anterior.Se acopera cu capacele proprii si apoi se adauga apa in cratita, cam pana la jumatate, ca sa nu dea afara. Se lasa intre 50-60 de minute la fiert, la foc mediu.

Se servesc calzi si cu smantana si patrunjel deasupra. Mie imi plac alaturi de un pireu ca la mama acasa:) ,sotul meu ii prefera cu orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti si aromati, in vas roman