Aripioare cu sos

de gaby_duceag in Pui, 27 Sep 2018 | 5937 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 caserola aripioare pui (800-900 g)
  • 1 lingura miere
  • 3-4 catei usturoi
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 2 linguri ketchup
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura otet balsamic
  • boia de ardei dulce/iute – dupa preferinte
  • 40 ml ulei 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare cu sos:

Spala si curata aripioarele.

Usuca-le cu un servet curat.

Presara sare si piper (sare putina, e sarat sosul de la sosul de soia)

Incinge uleiul si pune aripioarele la prajit, la foc iute, pana se rumenesc frumos pe toate partile.

Intre timp pregateste sosul.

Curata si piseaza usturoiul, apoi adauga restul ingredientelor si omogenizeaza. Daca nu iti place dulce, renunta la miere.

Cand aripioarele sunt frumos rumenite, torni sosul deasupra si cu o lingura mare (de lemn sau silicon, sa nu strici tigaia) amesteci, cuprinzandu-le in sos.

Le mai lasi 3 minute amestecand constant, sa nu arzi sosul, apoi opresti focul.

Poti servi cu cartofi la cuptor, cu salata sau cu orez la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu piept de pui si praz