Aripioare de pui la cuptor

de Lau in Mancaruri cu carne, 6 Mai 2019 | 2324 vizualizari

 

M-am inspirat de la Gaby_d cu mici modificari
"retete pentru mese in familie".

 

INGREDIENTE

  • 1 kg aripioare
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 varf cutit nucsoara
  • 1 varf cutit rozmarin
  • 2 lingurite mustar
  • 2 linguri miere de albine
  • 2 catei de usturoi
  • 1 varf cutit pudra ghimbir
  • 2 linguri otet de mere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare de pui la cuptor:

Taiem varfurile aripioarelor, dupa care le taiem in 2.

Punem aripioare intr-un vas, adaugam 1 lingura ulei, 1 lingurita mustar, 1 catel de usturoi pisat, condimente dupa gust.

Amestecam bine cu mainele, acoperim cu o folie si lasam deoparte 30 min.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit 30 min, intorcandu-le pentru a se rumeni pe ambele parti.

Intre timp am pregatit glazura, intr-un ibric am adaugat 1 lingurita mustar,mierea de albine, otetul de mere, 2 linguri de ulei, catelul de usturoi pisat, putina sare.

Lasam sa dea un clocot si lasam sa se raceasca.

Cand carnea era bine patrunsa si putin rumena, am scos tava,,am pensulat aripioarele pe ambele parti.

Transferam aripioarele pe gratarul de la cuptor, introducem pe treapta din mijloc, dedesubt punem o tava cu hartie de copt.

Lasam cca. 10 min pana ce se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripi de pui cu sos de ciuperci si ficat la cuptor