Mie imi place sa descopar noi feluri de a gati orezul,iar aceasta reteta contine niste ingrediente foarte dragi mie:coriandru,ardei iute si lime (le mananc ca pe mere!) Eu am folosit patrunjel si coriandru congelat (a crescut frumos pe balcon asta vara).
Folosind stick blenderul sau robotul de bucatarie se obtine o pasta din patrunjel,coriandru,ceapa,apa,ardei iute,suc de lime si usturoi.
Separat,intr-o oala se prajeste uleiul spalat si scurs de apa,cam 5 minute in cele 2 linguri de ulei.
Se adauga supa de pui si amestecul de ierburi.
Se acopera oala cu un capac.Cand incepe sa fiarba,se reduce focul si se lasa 20 minute la foc mic sau pana tot lichidul e absorbit si orezul moale.Eu folosesc cel mai mic ochi de la aragaz.
Stingeti focul si lasati oala pe ochi,10-15 minute.
Eu daca am adaugat cub Knorr sau Maggi nu mai adaug sare,mai ales ca am copii mici (omit si ardeiul si imi adaug sos iute separat).