Aspic cu carne de porc

de Rahela Velicu in Porc, 5 Ian 2020 | 5577 vizualizari

 

"Bunatati pentru Crcaiun"

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne de porc
  • 100 g morcov congelat
  • 100 g boabe de mazare
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 plicuri de gelatina
  • 8-10 boabe de ienibahar sau piper
  • 1/2 lingurita de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aspic cu carne de porc:

Punem carnea de porc la fiert impreuna cu ceapa taiata in 6, usturoiul taiat in cubulete, sarea si boabele de ienibahar. Lasam pe foc pana cand carnea este fiarta bine.

Fierbem morcovii separat.

Dupa ce a fiert carnea, strecuram supa si o cantarim, folosim doar 550 ml din ea ( daca folositi mai multa, adaugati si gelatina mai multa) si tocam cubulete carnea.

Punem gelatina la hidratat in 100 ml de apa si o lasam 10 minute, apoi o dizolvam in supa care inca este calda spre fierbinte.

 Punem in formele in care dorim sa facem aspicul cateva linguri de supa si le dam la frigider pana cand se incheaga. Adaugam un strat de legume, il acoperim cu supa si dam din nou la frigider paan cand se incheaga si tot asa dupa fiecare strat.

La final, dam 2-3 ore la frigider.

 Inainte sa rasturnam aspicul punem forma pentru 10-12 secunde in apa fierbinte ( sa se topeasca putin pe margini), apoi rasturnam pe platou. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aspic cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de purcel