Baclava

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 1 Iul 2010 | 5830 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -400 g foi de placinta
  • -250 g nuci
  • -250 g alune
  • -2 lingurite scortisoara
  • -2 linguri zahar
  • -150 g unt
  • SIROP:
  • -100 ml apa
  • -100 g zahar
  • -100 g miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Foile se impart in 3 parti si se taie dupa marimea tavii(eu am facut in tava de la aragaz).Fiecare foaie se unge cu unt/ulei,iar dupa prima parte de foi se pune 1/2 din compozitia de nuci,alune(macinate),zahar si scortisoara,din nou foi unse,umplutura si ultimul strat de foi unse.

Se portioneaza si se da la cuptor pana se rumenesc! Din apa,zahar,miere se fierbe un sirop si se toarna peste baclava atunci cand se scoate din cuptor! Se lasa la racit pana absoarbe tot lichidul!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Laly 1

02.07.2010, 00:40

Bitza ce mananca baiatul meu cand fac.Nici nu are rabdare sa se raceasca.Este tare buna

Julie 1

02.07.2010, 09:02

Si mie imi place tare mult!

lia maria 1

02.07.2010, 09:10

si mie imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu banane si scortisoara