Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

de Bucataras in Piine, 1 Noi 2024 | 2044 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Prepară acasă baghete de pâine crocante și aromate cu ulei de măsline! Rețetă simplă, cu ingrediente naturale, perfectă pentru sandvișuri, bruschette sau ca aperitiv.
      Pentru aceste Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată, ai nevoie de următoarele ingrediente: făină, apă, ulei de măsline, drojdie și măsline.  

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată:
      • 500 g făină de grâu 000
      • 4 g drojdie uscată
      • 40 ml ulei de măsline
      • 375 ml apă călduță
      • 200 g mix de măsline fără sâmburi
      • 1 lgta sare
      Portii: 4
      Timp de preparare: peste 120 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată:

      Cum se prepara Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

      Toacă mărunt măslinele și pune-le într-un castronel.

      Într-un bol, amestecă făina cu drojdia uscată, apoi adaugă apa călduță, uleiul de măsline și sarea. Amestecă bine cu o spatulă, apoi frământă aluatul timp de 10-15 minute, până devine omogen. Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă-l așa aproximativ 10-15 minute.

      Umezește mâinile cu apă și întinde aluatul și împăturește-l de câteva ori (stretch & fold). Acoperă-l iar cu prosopul și lasă-l 15 minute. După acest timp, încorporează măslinele în aluat. Lasă aluatul la dospit, într-un loc cald, acoperit cu un prosop până își dublează volumul.

      Scoate apoi aluatul pe un blat înfăinat și împarte-l în 4 porții egale. Întinde cu mâinile fiecare bucată, apoi ruleaz-o strâns. Răsucește ruloul obținut și așază-l în tavă tapetată cu hârtie de copt. Procedează la fel și cu celelalte porții de aluat.

      Coace baghetele la 220 grade C, timp de 20 minute sau până devin rumene și miros frumos.

      După coacere, scoate tava din cuptor și lasă baghetele să se răcească. Sunt grozave, cu coajă crocantă și aromă de măsline.

      Încearcă și rețeta de Ciabatta cu măsline, foarte gustoasă sau varianta de Pâine de casă cu iaurt, pufoasă și bună.

      Îți recomandăm și rețeta de Pâine fără frământare

      Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată" nu uita sa-i faci un review.

      La Multi Ani,
      Sărbătoriților de astăzi

      TOP
      utilizatori

      Rocsi

      1305 puncte

      oanapl

      1209 puncte

      mihaelar63

      228 puncte

      Valclaudia

      200 puncte

      vasimur

      200 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Naan- paine indiana