Baigli cu mac si nuca

de Alexandra Elena in Prajituri, 27 Apr 2014 | 25739 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru maia:
  • 25 g drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri faina
  • Pentru aluat:
  • 550 g faina alba
  • 250 g unt
  • 70 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 100 g smantana
  • caja rasa de la o lamaie
  • Umplutura de mac:
  • 400 g mac macinat
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml lapte
  • coaja de lamaie
  • Umplutura de nuca:
  • 200 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • 2 albusuri ( ramase de la aluat)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu mac si nuca:

Mai intai preparam maiaua, se pune drojdia si zaharul intr-un vas si se amesteca pana cand se lichefiaza, se adauga laptele caldut si faina, acoperim vasul si se lasa la crescut 10-15 minute.

Pentru aluat: punem intr-un bol faina cu zaharul, praful de sare, maiaua, smantana, adaugam galbenusurile si untul moale. Framantam bine, pana cand se omogenizeaza compozitia, acoperim bolul cu un prosop si il lasam la crescut, pana cand isi dubleaza volumul.

Umplutura de mac (3 baigli): se pune la fiert laptele cu zaharul si coaja de lamaie si cand incepe sa fiarba se adauga macul macinat.

Umplutura de nuca (1 baigli): se bat albusurile spuma cu zaharul, iar la sfarsit se adauga nuca.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 4, intindem cate o foaie subtire, pe care o umplem si o rulam. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit inca 30 de minute. Se coc in cuptorul incalzit, la foc mediu, 30-40 de minute.

TIPS-URI

1

pe cel cu nuca am intins si gem de prune

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu mac si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Toamna07 1

28.04.2014, 10:44

Minunati !

MOKUSKA 1

28.04.2014, 17:15

Alexandra Elena 1

30.04.2014, 22:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

ieri la 16:14

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

pe 07.04 la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 07.04 la 10:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert baigli cu nuca si mac