Baigli cu nuca

de mirela0911 in Prajituri, 8 Iun 2014 | 5072 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 500g faina alba
  • 25g drojdie proaspata
  • sare
  • 2 lg zahar
  • 100g unt
  • 2 galbenusuri
  • 5 lg smantana
  • coaja rasa de lamaie
  • Pt. umplutura:
  • 500 g nuca macinata
  • 1 lg rasa scortisoara macinata
  • zahar dupa gust
  • cca 50 ml lapte (+/-)
  • Un ou si un plic zahar vanilat pentru uns.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu nuca:

Aluatul: Se pregateste o maia din drojdie, putin lapte caldut, zahar si faina. Intr-un bol se cerne faina, se pune sarea, zaharul, galbenusurile, untul la temperatura camerei, coaja de lamaie, smantana si maiaua. Se framanta toate la un loc pana otinem un aluat elastic si care nu se mai lipeste de degete. Se lasa la dospit.

Umplutura: Intr-o cratita se pune nuca, se potriveste de zahar dupa gust, scortisoara si laptele, se pune pe soba si se amesteca pentru 5 minute la foc incet. Se lasa la racit.

Se imparte aluatul in trei parti egale. Se ia o parte si se intinde in forma dreptunghiulara cu lungimea de dimensiunea tavii. Se intinde deasupra 1/3 din nuca apoi se ruleaza strans foaia. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se procedeaza la fel cu celelalte doua parti.

Se bate oul cu zaharulvanilat si se ung cu o pensula cei trei cozonacei. 

Se dau la cuptor la 180 de grade pana se rumenesc frumos.

Sunt deliciosi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu nuca si crema de ciocolata