Baklava Muffins

de madi_marin in Prajituri, 16 Mai 2012 | 4375 vizualizari

 

Reţetă luată din revista ,,Good Food,,….un număr din anul 2006.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 12 muffinsuri mari
  • Aluat:
  • 210 g făină
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 75 ml miere
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte bătut (sau iaurt amestecat cu puţin lapte pentru o consistenţă mai lichidă)
  • 50 g unt topit
  • Umplutura:
  • 100 g nuci sfărâmate
  • 75 g zahăr
  • 1 linguriţă pudră de scorţişoară
  • 50 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baklava Muffins:

Se topeşte untul de la umplutură într-o crăticioară la foc mic până devine lichid. Se adaugă apoi zahărul şi se amestecă pe foc mic în continuare, apoi se pun scorţişoara şi nucile. Se amestecă bine, apoi se dă umplutura deoparte de pe foc.

Ingredientele uscate ….făina,praful de copt, bicarbonatul, se cern prin sită într-un bol.

Ingredientele lichide…..laptele bătut, mierea şi ouăle se amestecă cu un tel, după care se adaugă şi untul lichid răcit.

Compoziţia lichidă se toarnă toată odată peste ingredientele uscate şi se amestecă totul dar nu foarte bine. Amestecul trebuie să rămână neomogen, cu câteva cocoloaşe.

Tapetăm forma de muffins cu hârtiuţe speciale, apoi se pune cu lingura un pic de compoziţie în fiecare, peste care se adaugă umplutura, iar compoziţie şi deasupra un pic de umplutură. Se dau la cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute. Se scot din formă şi se lasă la răcit.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Bicarbonatul de sodiu se foloseste ca sa neutralizeze aciditatea laptelui batut. In toate compozitiile de checuri in care se pun smantana acrisoara,lapte batut sau iaurt, ce fragezesc si dau o textura moale,e bine sa se foloseasca şi jumătate de lingurita de bicarbonat pe langa praful de copt. (Sfat Good Food)

Daca ti-a placut reteta noastra "Baklava Muffins" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose de ciocolata cu umplutura de Almette si ciocolata alba