Bame cu pui la cuptor

de Mihaela11_jo in Pui, 9 Ian 2011 | 9598 vizualizari

 

Mancarea de bame este foarte populara in lumea araba.Se poate gatii cu pui, carne de vita sau carne de oaie.
In majoritatea retetelor , bamele se spala, se usuca si se calesc in ulei; apoi se fierb cu carnea.
Eu prefer reteta cu bame la cuptor,in care caz nu se calesc bamele in ulei, deoarece este mai sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg bame proaspete
  • 1 pui mare cca 1,2 kg ( sau 2 piepturi de pui)
  • 500 gr rosii operate si cojite
  • 5 linguri ulei de masline
  • 5 linguri otet alb
  • boia de ardei dulce
  • 2 cepe medii taiate marunt
  • 3  catei de usturoi taiat marunt -condimente mixte macinate( all spice, cardamom, cuisoare, nucsoara, foi de dafin)
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bame cu pui la cuptor:

Se spala bamele si se usuca; se aseaza intr-un bol  si se presara cu ½ lingurita de sare si otet.

Se lasa la marinat 1-2 ore.

Se spala puiul si se usuca; se taie in bucati de marimea dorita si se freaca cu boia si condimentul mixt pe ambele parti.

Rosiile cojite se taie in bucati mai mari.

Uleiul de masline se incinge intr-o tigaie antiaderenta si se frige puiul pe ambele parti pana se formeaza o crusta ; se adauga ceapa si  usturoiul cca 4-5 minute , pana iau o culoare aurie.

Se pun bamele intr-o tava de cuptor anti aderenta , se adauga rosiile, ceapa si usturoiul si se amesteca bine cu 3 cani de apa sarata dupa gust.

Se adauga puiul cu uleiul in care s-a fript si se presara cu cimbru.

Se acopera tava cu folie de aluminiu si se pune la cuptorul incalzit la 220 de grade 45 de minute.

Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor pana se rumenesc puii.

Se servesc cu garnitura de orez fiert cu margarina de palmier , ardei iute si masline negre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bame cu pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Mihaela11_jo 1

10.01.2011, 13:47

Multumesc Motan si Ruxy

susu 1

12.01.2011, 08:08

M-am uitat nitel la mancaricile tale si-mi plac mult toate preparatele, arata minunat in farfurii. Nu am mancat si nici n-am gatit niciodata bame

Mihaela11_jo 1

13.01.2011, 18:15

Multumesc Susu
Nici eu in Romania nu am vazut niciodata la piata, cumpara mama conserve cu bame in sos de rosii; cand a venit la mine in Iordania s-a bucurat mult cand pregateam proaspete.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu tarhon la multicooker