Bascute cu branza sau cu gem

de Bunica in Dulciuri, 30 Iul 2009 | 13363 vizualizari

 

O gustare excelenta pentru cand mi se scoala nepoteii.

 

INGREDIENTE

Compozitia de aluat:
  • 400 ml. lapte batut
  • 1 plic de drojdie uscata -7 g (.Dr. Qetker)
  • 2 oua
  • 100 g. unt
  • 3 linguri de miere
  • 1 lingurita de sare
  • 800-1000 g. faina
  • Umplutura:
  • 300g. branza de vaca
  • 2 oua
  • ! galbenus de ou pentru uns deasupra
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bascute cu branza sau cu gem:

Se pune faina pe planseta si se face la mijloc un loc. Se adauga toate ingredientele si se framanta bine ,luand faina de pe margine pana obtinem o coca potrivit de tare . O lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.(aproape o ora si jumatate).Se imparte in 18 parti si se fac bilute, care se lasa si ele la dospit. Cand s-au dospit se intind cu mana sau cu sucitorul, se pune branza sau gem la mijloc,  se pliaza parte peste parte si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Inainte de a se da la cuptor se ung cu galbenus de ou. Se dau la cuptor circa 20 min. La inceput la foc iute (5 min.)  apoi la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bascute cu branza sau cu gem" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Bunica 1

02.08.2009, 09:20

S-au racit, dar te servesc cu mare placere.

mihaelar63 1

27.01.2010, 12:20

le pun la favorite daca au garni berea

babi5 1

06.10.2013, 21:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]