Băscuţe cu brânză şi stafide

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 5 Mai 2011 | 5547 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 350 g faina
  • 1 lingura ulei
  • 50 ml lapte
  • 50 g margarina topita
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 7 g drojdie uscata
  •  Umplutura:
  • 200 g branza (crema)
  • 4 linguri zahar
  • Zahar vanilat bourbon
  • 50 g stafide
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 1 lingură gris
  •  
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Băscuţe cu brânză şi stafide:

Umplutura:

Stafidele se pun in apa calduta si se lasa 25 minute.

Branza se amesteca cu zaharul,zaharul vanilat si ouale. Se adauga grisul si faina,se omogenizeaza,apoi se pun in compozitie si stafidele scurse.

Aluat :

Intr-un vas mare se pune faina amestecata cu drojdia si sarea. Laptele calduat se amesteca cu margarina topita,uleiul,zaharul si ouale ; se omogenizeaza. Compozitia umeda se toarna in adancitura facuta in mijlocul fainii si se amestecă cu o lingura cat se poate,apoi se continua framantarea cu mana. Aluatul neted se acopera cu un prosop de bucatarie si se la 60 minute la dospit.

La masina de paine se pun ingredientele umede si sarea,apoi faina,zaharul si drojdia uscata. Se setează pe programul de framantare +dospire.

Aluatul dospit se rastoarna pe masa de lucru infainata si se intinde intr-o foaie de 1-1,5 cm grosime. Din aluat se decupeaza cercuri de ce marime vreti. O tava (eu zic sa faceti in 2 tavi pentru ca in una sunt prea inghesuite) se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza cerculetele. Un paharel se trece cu baza prin faina si se preseaza cu el mijlocul cerculetelor pentru a obtine o adancitura. In fiecare adancitura se pune cate o lingura de umplutura. Se lasa la dospit 20 minute. Galbenusul se amesteca cu o lingura de lapte si se ung marginile bascutelor.

Se coc aprox 30 minute in cuptorul preincalzit,la temepratură medie-mica.

Se servesc pudrate cu zahar sau cu jeleu(peltea).

Daca ti-a placut reteta noastra "Băscuţe cu brânză şi stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mere coapte umplute cu stafide