Bavareza cu mar

de luminita20_2006 in Dulciuri, 4 Noi 2010 | 4361 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -6 mere mari
  • -400 ml frisca
  • -150 gr zahar
  • -20 gr gelatina
  • -1 zahar vanilat
  • -50 gr ciocolata
  • -esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareza cu mar:

Merele se curata de seminte si coaja apoi se taie bucati mai mici. Se pun intr-o cratita se toarna apa  cat sa le acopere si se lasa sa fiarba pana cand se imoaie bine, cand sunt aproape gata se pune zaharul. Cand sunt gata se scurge zeama si se paseaza.(folositi un blender daca aveti se paseaza mult mai ine asa; Lissa a pus zaharul in momentul calnd le paseaza, zahar pudra, eu l-am pus la fiert)Gelatina se dizolva cu sucul de mere apoi se topeste pe baie de abur. Frisca se bate bine. Se adauga merele(atentie sa fie reci, ale mele au fost caldute asa ca a topit un pic frica si ciocolata rasa) peste frisca, esenta zaharul vanilat si gelatina, se amesteca bine si se pune totul intr-o forma umezita dupa care se da la rece timp de 2 ore.



Cand se coate de la la frigider puneti forma in apa fierbinte timp de cateva secunde apoi rasturnati forma pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza cu mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

luminita20_2006 1

05.11.2010, 11:48

ce simpatica ai fost nadina.....

dentistutza 1

05.11.2010, 17:43

ok, poate am eu o problema, dar dupa ce pasez merele, cum continui??? pare o reteta gustoasa si as incerca-o!!!

luminita20_2006 1

06.11.2010, 15:52

dentistutza cred ca esti singura care a citit reteta nu am copiat-o integral de pe blog...gata am postat reteta integral....spor la treaba

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere