Bezele de cartofi

de andreea_angelo in Aperitive / Garnituri, 5 Dec 2012 | 7681 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 50 g margarina sau unt
  • 2 oua
  • 50 g parmezan
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele de cartofi:

Pentru prima data punem cartofii la fiert in apa rece cu sare. Cand s-au fiert ii curatam si ii pisam ca la pireu. Adaugam in pireul de cartofi margarina, galbenusurile de la cele 2 oua, parmezanul, sare si piper si amestecam totul cu o lingura de lemn.

Puneti umplutura intr-o punga pt decorarea prajiturilor, care sa aiba capacul in forma de stea. Pe o tava cu hartie de copt sau pur si simplu unsa cu unt, facem formele cu pireu, ca la bezele. Ungem bezelele cu albusurile ramase si lasam la copt 15 minute la 200°, pana varful bezelelor se rumeneste.

Se servesc calde. Sunt foarte bune ca si garnitura la carne, dar si la peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Sim0na 1

06.12.2012, 09:28

ce idee faina!!

andreea_angelo 1

06.12.2012, 09:41

Valclaudia 1

11.12.2012, 06:22

deci cum arata!! Nu m-as fi gandit niciodata la asta.....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de cartofi şi morcovi