Biban de mare la cuptor

de lilik in Peste, 22 Dec 2010 | 10623 vizualizari

 

poate nu este o imagine atat de invitanta dar va spun sigur k a fost senzational....

 

INGREDIENTE

  • 3 bibani de mare (350-450 gr unul)
  • 9 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • 3 rosii potrivite
  • vin alb
  • sare,piper
  • ulei de masline
  • 3 felii de lamaie fara coaja(daca vreti puneti mai multa)
  • staniol
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biban de mare la cuptor:

Curatam pestele si il spalam bine,apoi il lasam sa se scurga timp in care pregatim restul ingredientelor.

Curatam usturoiul si il taiem feliute;spalam patrunjelul si il tocam;taie rosiile cubulete;feliem lamaia si pregatim staniolul(fiecare bucata de staniol trebuie sa fie cativa cm mai mare decat pestele ca sa il poata cuprinda )

Luam fiecare peste in parte si il umplem cu usturoi si patrunjel,apoi il punem pe mijlocul foii de staniol pe care o inchidem in parti ,apoi presaram sare,piper,punem inca putin usturoi si patrunjel deasupra,1 rosie cubulete ,o felie de lamaie si o lingura de ulei de masline,apoi turnam cca 1/2 pahar de vin alb.

astea fiind facute inchidem staniolul in sus si mai punem o foaie pt siguranta,apoi punem pestii pe tava si ii dam la cuptorul preancalzitla 200° timp de 40-45 de minute.

trascurs timpul ii scoatem din cuptor fara a-i deschide si ii punem in farfurii,iar in momentul in care dorim sa-i servim deschidem staniolul.

Deschizand staniolul in momentul servirii se pastreaza toate aromele.

TIPS-URI

1

asigurati-va ca staniolul este bine inchis cand dati la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Biban de mare la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biban de mare cu sfecla rosie si portocale