Biscuiti cu cacao si gem de prune(de post)

de deyutzky in Dulciuri, 30 Mar 2016 | 4515 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Edith si mi-a placut tare mult ideea de biscuiti cu gem. Am pregatit-o si eu cu gem de prune(la ea era cu gem de zmeura, dar cu siguranta puteti adauga ce gem aveti). Pot sa va spun ca se fac foarte usor si ies niste niste biscuiti tare fragezi. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru cca. 30 bucati:
  • 230 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g gem de prune
  • 140 g zahar
  • 80 ml ulei
  • un praf de sare
  • 1/2 fiola esenta de rom
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu cacao si gem de prune(de post):

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si sarea.

In alt bol amestecam gemul, zaharul si uleiul.

Peste compozitia de gem si ulei adaugam 1/2 din compozitia de faina. Amestecam si continuam sa adaugam faina treptat pana cand obtineti un aluat moale care nu se lipeste de maini, elastic si foarte usor de lucrat. Mie mi-a placut tare mult consistenta acestui aluat, parca ar fi fost plastilina aceea moale pe care o modelam cand eram mica:)).

Atentie! Nu adaugati toata faina odata pentru ca e posibil sa nu va trebuiasca toata(la mine a intrat toata cantitatea specificata), aici depinde de consistenta gemului. 

Daca totusi vi se pare prea moale, mai adaugati putina faina. 

Formam bilute pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Aplatizam bilutele astfel incat sa aiba aproximativ 1 cm grosime.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 10 minute, asa era precizat in reteta respectiva insa eu le-am lasat 12-14 minute(depinde si de cuptorul pe care il aveti, eu am cuptor pe gaz). Nu ii lasati prea mult pentru ca se vor usca. Veti observa ca dupa acest timp biscuitii sunt destul de moi si nu sunt crescuti foarte mult(dupa cum se vede si in poze), insa ii scoateti asa din cuptor si ii lasati la racit, apoi ii pastrati in cutii inchise. 

La mine s-au pastrat 4-5 zile fragezi. Gustul e exceptional! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu cacao si gem de prune(de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

deyutzky 1

30.03.2016, 23:41

Rux cu mare drag!

Rahela Velicu 1

01.04.2016, 15:49

si eu ii fac si ne plac foarte mult

Bya Ralu 1

04.04.2016, 16:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu fulgi de ovaz si banane