Vreau sa va spun ca aceste fursecuri sunt absolut minunate. Intr-o cautare a mea de retete pentru “cookies” am gasit aceste fursecuri care mi-au furat inima la propriu! In reteta originala erau umplute cu caramel dar eu nu m-am mai complicat si am decis sa le fac doar cu nuci pentru ca, oricum, sunt destul de bogate in calorii, si …destul de migaloase. Aluatul este unul de consistenta moale si trebuie formati cu ajutorul unei cupe de inghetata (din aceea ca un cleste) dar merita toata migaleala…sincer, am fost in heaven!
Punem faina cu cacaoa si cu praful de copt intr-un castron.
Untul, la temperatura camerei, se freaca cu zaharul pana se spumeaza apoi adugam galbenusul de ou, laptele si vanilia si frecam pana se incorporeaza.
Adaugam apoi faina si cacaoa in ploaie si incorporam cu ajutorul unei linguri de lemn
Aluatul il bagam la frigider pentru o ora ca sa putem forma biscuitii mai usor si ca sa nu se lase la copt.
Intre timp faramam nucile cu ajutorul unui facalet. Ele nu trebuie sa fie nici mari nici foarte marunte.
Batem si cele doua albusuri cu o furculita, doar cat sa faca cativa clabucei.
Preincalzim cuptorul la 180ºC, tapetam o tava cu foaie de copt si cand aluatul s-a racit, il scoatem din frigider si incepem sa formam biscuitii cu ajutorul cupei de inghetata, pentru ca aluatul este lipicios.
Bilutele formate le dam prin albus de ou si apoi le tavalim prin nucile macinate. (nucile mele au fost cam mari, dar daca le faramati suficient va va fi mai usor!)
Dupa ce le-am dat si prin nuci, le aplatizam putin cu mana si le coacem nu mai mult de 15 minute. Ele vor fi moi la mijloc dar nu va panicati, asa trebuie sa fie, iar cand se vor raci vor avea o consistenta pufoasa, in nici un caz tare ca la biscuiti.
Vor iesi aproximativ 20 de bucati.
Sincer, noua ne-au placut extrem de mult. Iti vine sa mananci intr-una, dar Atentie daca suntei la dieta
Enjoy!
1
Aluatul il bagam la frigider pentru o ora ca sa putem forma biscuitii mai usor si ca sa nu se lase la copt.
2
formam biscuitii cu ajutorul cupei de inghetata, pentru ca aluatul este lipicios.