Biscuiti cu ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 6 Dec 2011 | 8356 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Biscuiti:
  • 100 g unt
  • 120 g zahar
  • 1 ou
  • 90 g banana
  • 80 ml lapte
  • 280 g faina
  • 35 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • Vanilie
  • Crema:
  • 120 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 100 g crema de alune/100 g ciocolata
Portii: 32
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu ciocolata:

Biscuiti:

Untul moale se mixeaza cu zaharul pana incepe sa nu se mai simte, apoi se adauga oul si se mixeaza bina pana se incomporeaza, apoi se adauga banana pasata si laptele. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua; se cerne peste compozitie si se mixeaza bine.

Aluatul obtinut se acopera cu folie alimentara si se pune in frigider pentru 1 ora. Cu mainile infainate se formeaza bilute care se aplatizeaza si se pun pe haria de copt. Se vor coace doua tavi de aragaz.

Fursecurile se coc 10-15 minute la temperatura medie, apoi se scot pe o tava. Se lasa sa se raceasca.

Crema:

Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga crema de ciocolata sau cocolata topita (si lasata 5 minute sa se raceasca). Se mixeaza bine crema si se pune cate o lingurita in mijlocul unui biscuite, apoi se lipeste celalat apasand usor.

Biscuiti se aseaza pe o tava invelita in folie si se dau pentru o jumatate de h la frigider pentru a se intari crema, apoi se scot si se pastreaza in cutii inchise.

Nota: sunt mai buni a doua zi sau mai mult daca rezista 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de branza cu ciocolata si cappuccino