Biscuiti cu ghimbir si susan

de cristinne in Bucatarasi celebri, 28 Oct 2010 | 11079 vizualizari

 

Am vazut reteta la Anna Olsen parca, pe Euforia si mi-a placut tare mult. Am incercat-o si eu si au un gust ff misto!

 

INGREDIENTE

  • ghimbir: o lingurita rasa
  • susan: 300 grame;
  • faina: 150 gr;
  • zahar brun: 300 gr;
  • zeama de la 2 lamai
  • unt topit: 100gr
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu ghimbir si susan:

Se face un amestec din toate ingredientele. Aluatul moale si lipicios se pune cu o lingurita pe o foaie de copt intr-o tava. Chiar daca are forma neregulata, ca prin minune acestia la cuptor vor deveni rotunzi:)). Nu credeam cand vazusem la tv dar chiar asa fuse. Se pun in tava si se lasa spatiu mare intre biscuiti pt ca acestia isi vor dubla circumferinta. Se introduc la cuptorul preincalzit la 220 de grade, 6 minute pe ceas! altfel se ard. Se scot si se desprind cu grija de hartie pe o farfurie sau pe un 'facalet' de lemn ca sa prinda forma unor chispuri ondulate cand se racesc.  Insa eu am avut o mare problema cu desprinsul de pe hartie, nu vroiau deloc;)) asa ca le-am luat cum am putut si le-am reformat pe farfurie...din poze se vede ca forma lor nu mai e rotunda pe farfurie si neregulata;))

Gustul e super bun. Biscuitele e crunchy, dulce-acrisor cu aroma de ghimbir (care e f parfumat si usor iute).

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu ghimbir si susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga pane cu varza de Bruxelles glazurata cu otet balsamic si seminte de rodie